2 seconden afstand houden

Campagne-materiaal

Op deze pagina vindt u een aantal campagnematerialen die u direct kunt downloaden en gebruiken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ROV Oost-Nederland, info@rovoostnederland.nl of 038 499 81 40.

2 Seconden Afstand Houden – Informatievideo (mp4 136MB)
In deze korte video wordt het belang van voldoende afstand houden uitgelegd. Ook worden er handvatten gegeven hoe je dit in de praktijk kunt doen in het verkeer. De video is te downloaden, maar is ook beschikbaar op vimeo (https://vimeo.com/215503992) zo kun je de video embedden in je website of delen via social media.

2 Seconden Afstand Houden – Animatie Chevrons (mp4 5MB)
Deze animatie geeft uitleg over de borden die je langs de weg tegen kunt komen en hoe de chevrons op de weg kunnen helpen voldoende afstand te houden. De video is te downloaden, maar is ook beschikbaar op vimeo (https://vimeo.com/215502244) zo kun je de video embedden in je website of delen via social media.

2 Seconden Afstand Houden – Social Media Posts (zip)
10 kant en klare berichten die vanuit uw eigen organisatie op social media (Facebook, Twitter Instagram etc.) geplaatst kunnen worden. Per bericht is er een foto en een bijbehorende tekst beschikbaar (in hetzelfde tekstbestand vindt u ook een verkorte tekst geschikt voor Twitter).

2 Seconden Afstand Houden – Digitaal Leaflet (pdf)
Dit digitale leaflet geeft uitleg over de borden die je langs de weg tegen kunt komen en hoe de chevrons op de weg kunnen helpen voldoende afstand te houden.

2 Seconden Afstand Houden – Persbericht (pdf)
Het persbericht over de chevrontekens op de weg, de bijbehorende borden en de informatie over 2 seconden afstand houden.

Bereken de juiste afstand

De landelijke norm voor de veilige afstand tussen twee voertuigen is de afstand die je aflegt in 2 seconden. Dus hoe harder je rijdt, hoe groter de veilige afstand moet zijn. Selecteer hieronder je snelheid en zie meteen de aanbevolen afstand tot je voorganger Om het makkelijker te maken geven we ook aan hoeveel personenauto’s van gemiddelde lengte dat ongeveer zijn.

130
Selecteer de snelheid (km/h)
72
Afstand in
meters
15
Aantal
personenauto’s
2
Aantal
seconden

Handig: bestel de afstandschijf

Wat was ook al weer de juiste afstand?
Vraag de afstandsschijf aan om als geheugensteuntje te gebruiken in de auto. De draaischijf geeft voor de meest gebruikte snelheidsbegrenzingen aan welke afstand je minimaal moet aanhouden. De schijf is in een beperkte oplage beschikbaar, dus bestel hem snel!

Meteen bestellen>

ROV Oost-Nederland is in Gelderland en Overijssel dé partner voor verkeersveiligheid. Met onze kennis van verkeers- veiligheid en van het gebied, ­brengen we de juiste partijen bij elkaar en initiëren we projecten. We richten ons daarbij op gedragsbeïnvloeding van de weggebruikers. ROV Oost-Nederland is een initiatief van de provincie Overijssel en de provincie Gelderland.